НАЧАЛОНОВИНИЗА НАСУЧИЛИЩЕПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИПРИЕМКОНТАКТИ  

                 
                 
  Другите за нас  
       
 
           
 
 

Варненско училище като музей на дърворезбата

Предаване: България в 60 минути, 02.06.2021

 

Ученици от Варна редят изложба, посветена на толерантността
26.05.2021г.
Ученици от варненската Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" във Варна ще представят свои творби, посветени на толерантността, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна . Изложбата на младите таланти с художествен ръководител Мариана Шишкова включва рисунки, пластика и дърворезба и ще бъде открита на 28 май в сградата на гимназията.

Повече..

 

9 професионални гимназии мериха сили в състезанието „Горски многобой“
25.05.2021г.
32 състезатели от 9 професионални гимназии от направление „Горско стопанство“ участваха в тазгодишното Национално състезание „Горски многобой“.

Повече..

 

Вижте победителите в националното състезание за ученици „Горски многобой“
13.05.2021г.
Отборът на Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“-Велинград е големия победител в тазгодишното издание на състезанието „Горски многобой“, което се проведе от 10 до 12 май на територията на ДЛС-Балчик.  Сребърните медали заслужено отидоха при учениците от НПГГД-Тетевен, а бронзовите при възпитаниците на ППГ-Берковица. Девет отбора, от професионални гимназии по горско стопанство от цялата страна, мериха сили в шест отделни дисциплини, като учениците показаха, че се справят еднакво добре при залесяването, разпознаването на дървесните видове и животни, риболова, стрелбата с пневматична пушка и други дейности в горите.

Повече..

 

Приключи националното състезание "Горски многобой" Варна
13.05.2021
Отборът на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев“-Велинград е големия победител в тазгодишното издание на състезанието "Горски многобой“, което се проведе от 10 до 12 май на територията на ДЛС-Балчик, съобщиха организаторите.  Сребърните медали заслужено отидоха при учениците от НПГГД-Тетевен, а бронзовите при възпитаниците на ППГ-Берковица.

Девет отбора, от професионални гимназии по горско стопанство от цялата страна, мериха сили в шест отделни дисциплини, като учениците показаха, че се справят еднакво добре при залесяването, разпознаването на дървесните видове и животни, риболова, стрелбата с пневматична пушка и други дейности в горите.

Повече..

 

Балчик приема спортното еко предизвикателство “Горски многобой”
05.05.2021г.
Национално състезание „Горски многобой“ ще се проведе от 10 до 12 май на територията на ДЛС-Балчик, съобщиха от централата на Североизточното държано предприятие. Организатор и домакин на надпреварата е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. От там припомнят, че състезанието е традиционно, като всяка година една от професионалните гимназии в сектора се нагърбва с организацията и провеждането му. Съществена част от регламента е, че в многобоя участват само пълнолетни ученици, които не са се включвали в предишни издания.

повече..

 

Ученици от Варна ще мерят сили в горски многобой
05.05.2021г.
Национално състезание „Горски многобой“ ще се проведе от 10 до 12 май на територията на ДЛС-Балчик. Организатор и домакин на надпреварата е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. Състезанието е традиционно, като всяка година една от професионалните гимназии в сектора се нагърбва с организацията и провеждането му. В многобоя участват само пълнолетни ученици, които не са се включвали в предишни издания.

повече..

 

Инж. Мария Георгиева, ПГГСД "Н. Хайтов": Младите хора трябва да живеят и учат в красива, спокойна и креативна среда
15.06.2020г.
Много от специалностите и професиите в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" - Варна преливат от изкуство към занаят, от занаят към технологии и промишленост. Интересна в това отношение и много желана специалност е, например, "Реставрация на стилни мебели и дограма".  По държавния план прием след 7 клас за 2020-2021 учебна година ще бъдат приети 26 ученици в нея, които ще придобият в края на средното си образование трета квалификационна степен по професията "Техник-технолог в дървообработването". Със същата професия, но със специлност "Мебелно производство - дуално обучение" ще се обучават също 26 ученици...

повече..

 

95 години ПГГСД "Николай Хайтов" - Варна

10/2019

 

Гимназията по дървообработване чества годишнината на Николай Хайтов
16.09.2019г.
Начало на новата учебна 2019/2020 г. Училищния звънец приветства днес над 700 хиляди ученици в цялата страна. 57 хиляди деца от тях са първокласници. Това е с около 3 хил. по-малко в сравнние с миналата година. С тържествена програма, посветена на 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов започна учебната година в професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване във Варна, чийто патрон е великият писател и родолюбец. През цялата година ръководството на учебното заведение организира различни прояви в почит към Хайтов, като инициативите ще продължат и през есента

повече..

 

Моника Желязкова: Само качествената творба може да докосне душата и ума
13.09.2019
Моника Желязкова е млада поетеса от литературния клуб „Касталия“ към ОДК – Варна, с ръководител Магдалена Маркова. Възпитаничка е на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“. През месец май тази година издава първата си стихосбирка „Където морето докосва брега“. В началото на август Моника се включва и в най-голямото пътуващо книжно изложение у нас - „Алеята на книгата“.

повече..

 

"Творчески щрихи" в памет на Николай Хайтов
05.09.2019
Изложбата "Творчески щрихи", посветена на 100 години от рождението на писателя акад. Николай Хайтов, може да се разгледа до 13 септември в галерия "Средец" при Министерството на културата. Експозицията е едно от събитията, с които се дава началото на Европейските дни на наследството 2019. Общоевропейските чествания у нас ще бъдат отбелязани с над 360 събития в цялата страна през септември.

повече..

 

"Творчески щрихи" в чест на Николай Хайтов - начало на Европейските дни на наследството
03.09.2019
Европейските дни на наследството бяха тържествено открити днес с изложбата "Творчески щрихи" в столичната галерия "Средец". Изложбата е посветена на 100-годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов.

повече..

 

Гимназия „Николай Хайтов“ във Варна с реновирана сграда
31.05.2019
На есен учениците от професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване «Николай Хайтов» във Варна ще влязат в напълно обновената сграда на училището. Малко повече от година продължи ремонта на стойност над 1 млн лева. Това са първите ремонтни дейности в учебното заведение от 1964-та година насам

повече..

 

Варненска гимназия грейна след основен ремонт
31.05.2019

повече..

 

Приключи ремонтът на варненска гимназия
31.05.2019
Варненската професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ е изцяло обновена по проект за подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура.

повече..

 

Ученици проведоха съдебен процес в Окръжен съд – Варна по мотиви на романа на Балзак „Дядо Горио“
23.05.2019
Сред разговора със съдия Славкова, деветокласниците облякоха тоги и много умело влязоха в ролите съдия и прокурор
В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Окръжен съд – Варна беше домакин на открит урок по история и литература по мотиви на романа на Балзак „Дядо Горио“ проведен като съдебен процес. Учениците от 9“а“ клас на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“- Варна бяха посрещнати от съдия Иваничка Славкова...

повече..

 

Роман на Балзак влезе в съдебната зала
23.05.2019

повече..

 

УЧЕНИЦИ ПРОВЕДОХА СЪДЕБЕН ПРОЦЕС В ОКРЪЖЕН СЪД – ВАРНА ПО МОТИВИ НА РОМАНА НА БАЛЗАК „ДЯДО ГОРИО“
23.5.2019
В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Окръжен съд – Варна беше домакин на открит урок по история и литература по мотиви на романа на Балзак „Дядо Горио“ проведен като съдебен процес. Учениците от 9“а“ клас на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“- Варна бяха посрещнати от съдия Иваничка Славкова – зам. председател на Варненски окръжен съд и ръководител на „Наказателно отделение“.

повече..

 

Млада поетеса от Варна издаде първа самостоятелна стихосбирка
9.05.2019
Младата поетеса Моника Желязкова, която е възпитаник на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия” при ЦПЛР – Общински детски комплекс-Варна издаде първата си самостоятелна стихосбирка. Тя  е озаглавена „Където морето докосва брега”.

повече..

 

Как младите хора да изберат най-подходящата професия?
12.03.2019
Как младите хора да разберат кои са най-подходящите професии за тях? Доколко изборът, направен в училищна възраст, се оказва успешен? Какво са STEM уроците и защо заедно с бинарните занятия са сред иновативните практики, използвани все по-често в съвременното образование - гледайте в “Знание.БГ” по БНТ2.

повече..

 

Синът на Николай Хайтов награди варненски ученици-дърворезбари
26.02.2019
Aрх.Здравец Хайтов награди 9 ученици от професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" във Варна. 12-класниците са изработили дърворезби по "Диви разкази" на Николай Хайтов  и получиха удостоверения и парични награди от сина на писателя. Конкурсът е организиран от фондация "Памет", на която арх. Хайтов е председател. Той е посветен на 100-годишнината от рождението на автора на "Диви разкази", която ще отбележим на 15 септември 2019-а.

повече..

 

Наградиха ученици за изработка на дърворезби по мотиви от сборника “Диви разкази“ на Николай Хайтов
25.02.2019
Във Варна ученици от професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" бяха наградени лично от сина на Хайтов – Здравец Хайтов, за изработките си на дърворезби по мотиви от сборника „Диви разкази". Наситената с елементи дърворезба, вдъхновена от разказа „Черното пиле" беше избрана за най-добра изработка. Конкурсът е част от проявите, които предстоят в гимназията по повод 100 години от рождението на Хайтов

повече..

 

Знаят ли учениците своите права и задължения като граждани на Европейския съюз?
12.02.2019
Правната култура на младите хора - важна част от образователната система днес. Знаят ли учениците своите права и задължения като граждани на Европейския съюз? С какво са полезни за младежите лекциите на правна тематика? По темата представяме различни гледни точки в „Знание.БГ“ по БНТ2.

повече..

 

Община Варна и Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ – Варна организираха дискусия за дуалното образование. Участваха предстватители на бизнеса и на екипа на ДОМИНО. Няма съмнение: дуалното образование е шанс за младите за търсена професия и работа...

повече..

 

Ученици от Варна представиха мерки за справяне с младежката безработица
За четвърта поредна година ВТГ „ Г. С. Раковски“ бе домакин на Иновационен лагер – проява свързана със Сетовната седмица на предприемачеството.
Целта на тази инициатива, е да вдъхнови младите хора да изпoлзват потенциала си, да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл, да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност.
Освен ученици от гимназията в организираното състезание се включиха представители на   ПГЕ, ПГТМД, ПТГ, ПГГСД “Н. Хайтов”, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, ВМГ "Св. Н. Чудотворец".

повече..

 

Пореден открит урок "Антикорупция" на заместник областния управител на Варна
06.12.2018г.

Пореден открит урок за вредите, които нанася корупцията, изнесе заместник областният управител на Варна Илиян Карагьозов. За втора година той се срещна с ученици от професионалната гимназия по дървообработване, с които коментира как се противодейства на този вид престъпления

повече..

 

Засадиха 120 фиданки по бул. „Трети март“ и „Сливница“ във Варна
В събота се проведе залесителна акция във варненския район Младост във Варна, организирана от съдии и служители от Окръжен и Районен съд - Варна, представители на Адвокатска колегия – Варна и ученици от варненската Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов".
Повод за инициативата е отбелязването на две годишнини през тази година-140 г. от създаването на съдебната власт във Варна и 130г. от приемането на първия закон за адвокатурата у нас. 

повече..

 

Ученици от ПГГСД „Николай Хайтов“ във Варна отбелязаха световния ден на толерантността
Ученици от ПГГСД "Николай Хайтов" отбелязаха световния ден на толерантността – 16 ноември. Те отправиха своите важни послания към себе си, другите и природата като изработиха табла с рисунки, колажи и снимки.

повече..

 

Бивш възпитаник на Гимназията по дървообработване с авторска фотоизложба "Варна"
Фотоизложба на тема "Варна" ще представи Георги Спасов утре от 9.30ч. в Юнашкия салон. Поводът е официалното откриване след основен ремонт на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов".

повече..

 

Гимназия „Николай Хайтов“ във Варна чества патронния си празник
9.11.2018
Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" във Варна почете своя патронен празник, както и 99 години от рождението на писателя Николай Хайтов. За празника на гимназията във Варна дойде лично дъщерята на писателя – Елена Хайтова, която oтправи поздравите си към възпитаниците на училището

повече..

 

Ученици и учители от Гимназията по дървообработване замениха пластмаса за книги
1.11.2018
За втора поредна година ученици и учители от „Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване” се включиха в кампанията „Еко будител”. Те предадоха над 10 килограма пластмасови отпадъци, които са събрали едва за две седмици.

повече..

 

Мобилността – път към успешно бъдеще и интеграция на пазара на труда
08.2018
Благодарение на проект  на тема „Учебна практика в реална работна среда по мебелно производство“, договор № 2017-1-BG01-KA102-035717“, по програма Еразъм+, сектор „Професионално обучение“ в началото на м. юли 2018г. 16 ученици от ПГГСД „Н. Хайтов“, гр. Варна участваха в мобилност в Австрия, обл. Каринтия.

повече..

 

Вече са заети местата за обучение чрез работа в гимназията по дървообработване във Варна
11.07.2018
Дуалната форма беше изпробвана експериментално през изминалите две учебни години и 14 ученици я преминаха успешно
Вече са заети местата за обучение чрез работа в гимназията по дървообработване във Варна. Дуалната форма беше изпробвана експериментално през изминалите две учебни години и 14 ученици я преминаха успешно, като се дипломираха в специалност мебелно производство. От тях 6 са получили отлична оценка по практика. 6 фирми са се включили в съвместната инициатива в началото, а броят им за новата учебна година вече е 8.

повече..

 

Вече са запълнени местата за дуално обучение по дървообработване -Варна
11.07.2018
Расте интересът към дуалното обучение във Варна и още на първия тур са запълнени местата за учебната година 2018/2019 в дуалните паралелки по мебелно производство в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ – Варна, бе съобщено днес на пресконференция.
Първите стъпки в дуалното обучение по мебелно производство във Варна бяха направени през 2016 година, когато Общината дофинансира със 70% разходите ...

повече.. .

 

Варненски ученици станаха професионалисти в мебелното производство
11.07.2018
14 ученици от варненската гимназия по "Горско стопанство и дървообработване "Н.Хайтов", станаха професионалисти в мебелното производство, след обучение по българо-швейцарски проект за дуално обучение „Домино“. Това съобщи на пресконференция в общината, директорът на училището Мария Георгиева, предаде репортер на Moreto.net.

повече..

 

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по ММА
27.06.2018
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на ММС на призьорите от Европейското първенство по ММА, което се проведе в Букурещ. Българските състезатели спечелиха общо 5 отличия, с които се наредиха на трето място в отборното класиране на шампионата след отборите на Швеция и Финландия. Шампион стана Октай Ариф в категория до 56.7 кг.

повече..

 

Варненски ММА състезател спечели европейска титла
На провелото се Европейско Първенство по ММА (17.06 22.06.)- в Букурещ, Румъния състезателя на варненския клуб СК „ Викинг Инс “, Октай Ариф спечели златен медал при мъжете в категория 56,7 кг.

повече..

 

Модернизират Гимназията по горско стопанство във Варна с 1,4 млн. лева
13.04.2018
Най-късно до 2019 година учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна ще ползват абсолютно обновена база. На първия етаж в производствения корпус ще бъде изграден модерен учебен професионален център. Със символична първа копка днес беше даден официален старт на мащабния ремонт в школото за 1,4 млн. лева, предаде репортер на Moreto.net.

повече..

 

Поредни ремонти на варненски училища стартираха днес с първи копки
13.04.2018
С "първа копка" днес стартира ремонтът в поредните две професионални варненски гимназии. Церемонията в 11 часа започна в Професионалната гимназия по дървообработване "Николай Хайтов", предаде репортер на Varna24.bg.

повече..

 

Чужди фирми "крадат" кадри от скамейката на Професионалната гимназия по дървообработване
13.04.2018
Чужди фирми проявяват интерес към кадрите на Професионалната гимназия по дървообработване във Варна. Представители на немска фирма пристигнали в училището и договорили с учениците добри условия на работа при тях и успели да спечелят някой от завършващите за работа зад граница. Това сподели за Varna24.bg директорката на ПГ по "Горско стопанство и дървообработване" Мария Георгиева.

повече..

 

Започва ремонт в две варненски професионални гимназии
7.02.2018

 

 

повече..

 

Варна: В седмицата на гората се проведе залесяване в две детски градини в града
3.04.2018

повече..

 

Залесителна акция "Да посадим дърво" във Варна
13.04.2018
В навечерието на 16 април – Деня на Българската Конституция и професионален празник на юристите и служителите в съдебната администрация, честването през месец октомври на 140 години на Съдебна власт във Варна и по повод 130 години от приемането на първия закон за адвокатурата, ще има залесителна акция. Тя ще е от 10:30 ч. на бул. "3-ти март“ срещу бл. 44.
Организатори на залесителната акция на 14 април са Окръжен съд – Варна, Адвокатски съвет – Варна, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов"–  Варна с подкрепата на Община Варна и район "Младост“.

повече..

 

Варненски юристи ще засадят 50 дръвчета
13.04.2018

повече..

 

Ученици посадиха дървета в Парк-музея на бойната дружба във Варна
4.12.2017
Ученици от 8 „в" клас от специалността „Ловно и горско стопанство" в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов" във Варна помогнаха за обновяването на растителността в парка на музея „Владислав Варненчик", научи Moreto.net.

повече..

 

Доброволци ще залесяват Парк-музей "Вл. Варненчик"
1.12.2017
Туи, ясен, явор и дървесна ружа /хибискус/ ще бъдат засадени в парка на музея от ученици от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" във Варна. Фиданките са дарение от разсадника на професионалната гимназия, а практикантите бързат да ги засадят, преди зимата да е настъпила. Засаждането на дърветата ще започне в 11.30 ч. на 4 декември /понеделник/ в Парк-музея „Вл. Варненчик” при хубаво време.

повече..

 

И учениците от гимназията по горско стопанство ще стават лидери
23.11.2017
Още един тренинг на Младежки информационно-консултантски център – Варна (МИКЦ) предстои да бъде проведен на 24 ноември от 11 ч. в професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“. Заниманията ще подготвят учениците за работа в екип и лидерски умения и са част от обучителната програма за 2017 г. Идеята за обучението идва от самите ученици, които участваха в предишни инициативи...

повече..

 

Обучение за лидерски умения в гимназия "Николай Хайтов"
24.11.2017
Възпитаниците на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" се включиха в обучение на тема „лидерски умения“. Обучението премина през няколко етапа, като във всеки учениците трябваше да се поставят в позицията на хора, вземащи бързо решения, способни да реагират адекватно на различни ситуации

повече..

 

Ученици от ПГГСД "Николай Хайтов" във Варна отбелязаха световния ден на толерантността
16.11.2017
Ученици от ПГГСД "Николай Хайтов" отбелязаха световния ден на толерантността – 16 ноември. Те отправиха своите важни послания към себе си, другите и природата като изработиха табла с рисунки, колажи и снимки.

повече..

 

СИДП поздрави учителите и учениците на ПГГСД "Николай Хайтов" по повод патронния празник на училището
10.11.2017
Ръководството на Североизточно държавно предприятие поздрави учителите и учениците на ПГГСД „Николай Хайтов” по повод патронния празник на варненското училище. С тържествен концерт, който се проведе в Юнашкия салон в морската столица, бяха отбелязани 93 години от основаването на професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване.

повече..

 

Училище "Николай Хайтов" във Варна чества патронния си празник
10.11.2017

повече..

 

Адвокати и възпитаници на училище “Николай Хайтов“ засадиха заедно дръвчета във Варна
7.11.2017
Варнеската адвокатска колегия и възпитаници на професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" във Варна заедно засадиха дръвчета. Поводите са два – предстоящия професионален празник на адвокатите – 22 ноември и патронния празник на гимназията, който е в края на тази седмица

повече..

 

Ученици и адвокати за по-чиста Варна
7.11.20117
Съвместна инициатива на варненски ученици и адвокати за облагородяване на града. 12 дървета засадиха днес младежите от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ по повод патронния им празник. В залесяването се включиха и представители на Адвокатския съвет, които на 22-ри ноември отбелязват своя...

повече..

 

Адвокати и ученици залесиха дръвчета
7.11.2017
Адвокати и ученици залесиха 10 фиданки – елхички и туи, в зелена площ на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и „Александър Дякович“. Инициативата е на Варненската адвокатска колегия и ПГГСД “Николай Хайтов“. Поводът е професионалния празник на Българската адвокатура – 22 ноември, и патронният на гимназията.

повече..

 

Варненски ученици с еко кауза - превърнаха отпадъците в книги
1.11.2017
Ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство „Николай Хайтов” във Варна се включиха в кампанията „Еко Будител“ по случай Деня на народните будители -  1 ноември. Те събраха и предадоха около 50 кг. пластмасови и хартиени отпадъци.

повече..

 

Успешно дуално обучение отчитат за учебната година от гимназия "Николай Хайтов"
30.06.2017
Успешно следване на заветите на Николай Хайтов, отчетоха от варненската професионална гимназия по дървообработване, чийто патрон е големият писател. Искахме, можехме и направихме стъпка, която е полезна както за учениците, така и за бизнеса, похвалиха се от учебното заведение.

повече..

 

Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Н. Хайтов" - Варна стартира нов проект
24.05.2017
Предвижда се ученици от гимназията през м. юли 2018 г. да работят в реална работна среда в различни мебелни предприятия от Австрия.

повече..

 

Варненски ученици облагородиха централен площад
24.05.2017
Ученици от 10 и 11 клас на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ в град Варна, обучаващи се по професията Техник-озеленител, решиха да допринесат за промяната на зелената площ в централен район на Варна, научи Moreto.net.

повече..

 

Учебната година по "Час по правосъдие" завърши със симулиран процес по гражданско дело
28.04.2017
Ученици от ПГГСД "Н. Хайтов" пресъздадоха симулиран процес по гражданско дело с предмет - иск за развод и родителски права, с ментори - съдия Диана Стоянова и младши съдия Неделина Маринова от Окръжен съд - Варна.

повече..

 

Ученици от ПГГСД "Николай Хайтов" се включват в симулиран съдебен процес
25.04.2017
Ученици от девети, десети и единадесети клас от ПГГСД „Николай Хайтов“ ще участват в симулиран съдебен процес по гражданско дело за развод и родителски права, с ментор – съдия Диана Стоянова от Търговско отделение на ОС – Варна. Той ще се проведе на 28 април, петък от 14 часа в Търговска зала, ет. 1, Окръжен съд.

повече..

 

Клуб "Приятели на немския език и култура" при ПГГСД "Николай Хайтов" участваха в Маратона на четящите хора
За 15 – годишното юбилейно издание на Маратона на четящите хора, иницииран от РБ „П. Славейков“ -Варна осъществихме ново партньорство- това с ПГГСД „Николай Хайтов“. На 20.04.2017 г. Клуб „Приятели на немския език и култура“ се включи с четене на приказки на немски език. Учениците предварително се бяха подготвили с кратки биографии  на  най-известните немски писатели и събирачи на приказки.

повече..

 

"Великден в Германия" - викторина на клуба по интереси "Приятели на немския език и култура" към ПГГСД "Николай Хайтов" - гр.Варна
На 5.04.2017 год. в клуба по интереси  към ПГГСД „Николай Хайтов“ „Приятели на немския език и култура“ – партньор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” се проведе викторина на тема „Великден в Германия“ по проект „Твоят час“. Участваха два отбора: на домакините – „Остара“ и отбор „Osterhase” от Професионална гимназия по електротехника. Викторината беше много оспорвана. Журито оцени подобаващо участниците, които много усърдно се бяха подготвили.

повече..

  Варненски ученици се включиха в националното четене на Чудомирови разкази
13.03.2017
Ученици от IX, X и XI клас от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ се включиха в националната инициатива за четене на Чудомирови разкази.
То се организира за първи път в рамките на Чудомировите празници, които тази година се честват за 24-ти път. Разказите, които бяха предложени на школата, са „Лъжлив Съби”, „Соломонов съд”, „Пунтовете”, „Курорт”, „Провинциалистки”, „Организация”, „Търговец”, „Критик”, „Не съм от тях”, „Дядо Видьо”, „Майка”, „Предметно обучение” и „Хирургия”.

повече..

 

Варненски ученици се включиха в националното четене на Чудомир
13.03.2017
Ученици от IX, X и XI клас от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ се включиха в националната инициатива за четене на Чудомирови разкази. Децата подходиха с любопитство и ентусиазъм към творчеството на Чудомир. Те предварително проучиха биографията му и изготвиха информационни постери под ръководството на учителките си по български език и литература  М. Петкова, Т. Добринова и Ж. Влаева.

повече..

 

Гимназисти се подредиха в огромно сърце за Световния ден на розовата фланелка
22.02.2017
Учениците от ПГГСД „Николай Хайтов“ се хванаха на хоро в двора на училището

повече..

 

Благотворителен концерт помогна на деца със специални нужди
20.12.2016
Благотворителен концерт в подкрепа на деца със специални потребности, които през тази учебна година завършват образованието си, организира Гимназията по дървообработване и горско стопанство „Николай Хайтов“. Предколедната проява беше в Младежкия дом във Варна. В концерта се включи гайдарският оркестър при ОУ „Антон Страшимиров”...

повече..

 

Тържествен патронен празник на училище "Николай Хайтов" във Варна
11.11.2016
Възпитаниците на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” във Варна отбелязоха патронния празник на своето училище. Грамоти и награди получиха най-дейните ученици, а възпитаниците на гимназията отправиха поздрава си към всички онези, които имат тясна връзка с училището.

повече..

  Добро утро с БНТ 2
26.9.2016
 

Лилия Христова, Дирекция "Образование и младежки дейности" - Варна: В ПГГСД "Н. Хайтов" в града е въведено експериментално дуално обучение
17.9.2016
В ПГГСД „Н. Хайтов” във Варна е въведено експериментално дуално обучение от тази година. Това съобщи за Радио „Фокус” - Варна Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности” към Община Варна. Тя допълни, че шест фирми са включени в тази форма, а професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване има подкрепата на Община Варна и Регионално управление на образованието...

повече..

 

Единадесетокласници ще правят мебели докато учат
17.9.2016
18 ученици от 11 -ти клас на Професионалната гимназия по дървообработване във Варна ще дялкат мебели, докато учат.
Училището въвежда експериментално през новата 2016/2017 г. дуалното обучение и е сключило договор с шест мебелни фирми в морския град, съобщи директорката му Мария Георгиева.

повече..

 

Ученици във Варна ще получават 90% от минималната работна заплата
16.9.2016
18 ученици от XI клас от професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" започват дуално обучение - обучение чрез работа. Те са с професия "Организатор в дървообработването и производство на мебели", специалност "Мебелно производство". Навършили са 16 години и са заявили писмено своето желание, както и са предоставили съгласие на родител.

повече..

 

Участие в проект по програма Еразъм
Петима учители от ПГГСД „Николай Хайтов“, град Варна участваха в международна среща в културната столица на Румъния – град Яш. Елитно училище в студентския град бе домакин на поредната среща на учителите от шест държави, работещи по проект „Форум-театърът – инструмент за обучение“ по европейската програма „Еразъм+“. Целта бе обучение на тема „ИКТ  и бъдещата виртуална комуникация във форум – театъра“.

повече..

 

По ОП "Региони в растеж" 12 млн. лв. инвестират във Варна за образователна инфраструктура
15.6.2016
12 млн. лв. ще бъдат инвестирани в образователната инфраструктура на Варна, а сумата ще бъде осигурена по оперативна програма „Региони в растеж“. Това стана ясно на заседанието на постоянната комисия „Наука и образование“. „Всички професионални гимназии, без значение какъв им е статутът дали са общински или държавни са включени в ...

повече ..

 

Спектакли и бал с маски за деца с увреждания за 1-ви юни
26.5.2016
Богата палитра от спектакли, занимателни игри и бал с маски в навечерието на Международния ден на детето – 1 юни, подготвят от Община Варна и фондация „Лумос“ за децата с увреждания и връстниците им от семейства във формална грижа.

повече..

 

За 1 юни организират бал с маски за децата с увреждания във Варна
26.5.2016
Няколко инициативи, насочени към децата с увреждания и техните връстници, ще се проведат по повод Международния ден на детето 1 юни. Утре от 10 часа повече от 100 малчугани от Центровете за настаняване от семеен тип(ЦНСТ) от Варна, Провадия и Долни Чифлик ще се съберат в Планетариума, за да прекарат 1 час, потопени в магията на звездното небе.

повече..

 

Мебелно производство е първата специалност, по която учениците ще се обучават чрез работа
19.04.2016
Мебелно производство ще бъде първата специалност, по която ще бъде въведена тестово дуалната система за обучение във Варна. Обучението чрез работа ще изпробват първо единадесетокласниците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване (ПГГСД) „Николай Хайтов“.

повече..

 

Мебелно производство и дуално обучение ръка за ръка във Варна
19.04.2016
"Децата с огромно нетърпение и ентусиазъм очакват тази нова форма на обучение. За тях е предизвикателство да работят в реална производствена среда, тъй като досега не са имали такава възможност. Непрекъснато разговаряме за това и смятам, че те имат реална представа какво предстои", обясни пред Черно море инж. Петя Йорданова, класен ръководител на учениците.

повече..

 

Старт на дуалното обучение
В страната се въвежда и така нареченото дуално обучение, с което се дава възможност за усвояване на професионални умения чрез работа. Тази система е специфичен модел за професионално обучение, който е насочен към практическото усвояване на професия чрез работа. Учебното време при дуалната система се разделя между обучение...

повече..

 

Въвеждат дуалното обучение в Гимназията по дървообработване във Варна
24.03.2016
Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” във Варна въвежда т. нар. дуално обучение - обучение чрез работа. Действията са резултат на съвместните усилия между Община Варна, Регионалния инспекторат по образование и ръководството на училището.

повече..

 

Бивши и настоящи възпитаници на гимназията по дървообработване се събраха на форум
26.03.2016
Бивши и настоящи възпитаници на професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов"се събраха на първи по рода си форум. Темата на семинара беше "Кариерно консултиране и професионално ориентиране в средна училищна възраст. Изборът на професия - важен момент в живота на младия човек"...

повече..

 

Практически умения във фирми и заплащане, част от новото обучение на варненска гимназия
24.03.2016
Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов" започва въвеждане на т. нар. дуално обучение - обучение чрез работа. Учениците, обучаващи се чрез работа, ще получават възнаграждение, осигурено от работодателите и Община Варна, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности" за Moreto.net

повече..

 

В гимназията по дървообработване ще учат и работят
24.03.2016

 

В Гимназията по горско стопанство във Варна въвеждат дуалното обучение
18.03.2016
В страната се въвежда се и така нареченото дуално обучение, с което се дава възможност за усвояване на професионални умения чрез работа. Тази система е специфичен модел за професионално обучение, който е насочен към практическото усвояване на професия чрез работа. Учебното време при дуалната система се разделя между обучение по теория...

повече..

 

Гимназията по дървообработване ще въвежда дуалното обучение
17.03.2016
Гимназията по дървообработване във Варна работи по проект за въвеждане на дуално обучение, съобщиха от учебното заведение за Moreto.net.
В тази връзка в началото на април, екип от учители ще посети Милано за съвместна работа и споделяне на опит...

повече..

 

Експерти и ученици обсъдиха противообществени прояви при младите
10.12.2015
Семинар на тема "Превенция на рисковото поведение и противообществените прояви сред младите хора" събра на едно място ученици, учители и експерти, които обсъдиха една от наболелите теми през последните години. Проявата беше организирана от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов". Целта на инициативата беше ученици, учители и представители на ...

повече ..

 

Варненска гимназия с престижен приз
9.12.2015
Гимназията по дървообработване „Николай Хайтов" - Варна взе поощрителна награда от конкурса „Глобално училище", обявен от Дипломатическия институт, в партньорство с Българска платформа за международно развитие във връзка с изпълнението на дейности, които са част от Европейската година за развитие 2015.

повече ..

 

Варненски ученици впечатлиха публиката в Словения с театрални постановки
23.11.2015
Варненски ученици впечатлиха публиката в град Птуй, Словения с театралните си изпълнения, научи Moreto.net.
Между 15 и 20 ноември ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" гостуваха в Словения.

повече ..

 

Гимназия “Николай Хайтов” чества 91 години от създаването си
11.11.2015
91 години от създаването си отбеляза професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване във Варна. По традиция празникът бе посветен на творчеството и наследството на патрона на училището...

повече ..

 

Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване
"Николай Хайтов" - Варна чества патронен празник

10.11.2015
Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" отбеляза своя патронен празник, научи Moreto.net.
Посланието, което Хайтов остави на бъдните поколения: "Господа, без своето Отечество вие сте загубени!", създаде атмосферата на проведената викторина. Учениците от деветите и десетите...

повече ..

 

Ученици от ПГГСД „Николай Хайтов“ се включиха в симулиран съдебен процес
8.10.2015
Целта на инициативата е ранна превенция на престъпността
Ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ се включиха в първия за новата учебна година симулиран съдебен процес във Варненския окръжен съд. Проектът е на Областния съвет на Българския червен ...

повече ..

 

Гимназията по дървообработване посрещна учители от 5 държави
19.09.2015
25 учители от 5 държави посрещна Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" във Варна. Поредната транснационална среща след проведения фестивал в Рим през месец май е в рамките на партньорство между страните по европейската програма Еразъм +.

повече ..

 

Варненски юнак покори с кон Ел Ей, наред е Рио
24.08.2015
Този варненец е едва на 15 години, но вече е покорил първите си спортни върхове. Велико Великов стана двукратен шампион на конна езда на Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис, след като се окичи със златни медали на обездка и паркур. Постижението е с още по-голяма стойност, тъй като стана факт само след 10 месеца тренировки с три коня.

повече ..

 

Правят семинар за деца и родители във варненско училище
1.06.2015
Семинар на тема Кариерно консултиране и професионално ориентиране на ученици в средна училищна възраст. Изборът на професия – важен момент в живота на младия човек.“ ще се проведе в сряда във Варна.
Стартът на събитието е в 18 часа ...

повече ..

 

Учители от Варна посетиха Австрия по проект "Еразъм +"
23.04.2015
В периода от 31.03. 2015г. до 15.04.2015г. учители и служители от ПГГСД „Н. Хайтов” участваха в образователна мобилност по проект „Усвояване на европейски практики за валидиране на професионалните знания и умения” в Австрия, област Каринтия. Договорът е финансиран по ключова дейност „Образователна мобилност за граждани”, дейност ”Образователна мобилност за обучаеми и учители в сферата на професионалното образование и обучение”. 

повече ..

 

Варненски ученици представиха собствен филм на фестивал в Рим
18.05.2015
През периода 10 -15 май 2015г. група учители и ученици от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Н.Хайтов”-Варна участваха в международен театрален фестивал в Рим, съобщиха от учебното заведение за Moreto.net. Във фестивала участваха училища от Италия, Полша, Словения, Румъния, Турция и България. 

повече ..

 

Четири варненски учителки на обучение в Полша във връзка с проект по програма "Еразъм +"
2.04.2015
Поредната международна среща на учители от шест държави се състоя в град Калиш, Полша в периода 24. 03. – 27. 03. 2015 г. Четири учителки от ПГГСД „Николай Хайтов”, град Варна, работещи по проекта „Театър–форумът – инструмент за обучение”, взеха участие в проведеното обучение ...

повече ..

 

Община Варна сподели опит в организирането на извънучилищни дейности
27.02.2015
Образованието във Варна – извънкласни и извънучилищни дейности е темата, по която община Варна сподели своя опит по време на домакинството си на Националната среща на общинските експерти по образование. Приоритетите в общинското образование, целите на общинската образователна система и местната политика ...

повече ..

 

Учители от варненско училище на обучение в Австрия във връзка с проект по Еразъм +
24.03.2015
В началото на месец април на учителите от ПГГСД „Н. Хайтов” предстои обучение по Програма "Еразъм+" на тема „Усвояване на европейски практики за валидиране на професионалните знания и умения”, с договор № 2014-1-BG01-KA102-001230. Проекта е финансиран по ключова дейност “Образователна мобилност за граждани”, дейност “Образователна мобилност за обучаеми и учители в сферата на професионалното образование и обучение”, научи Moreto.net. 

повече ..

 

Великденски благотворителен базар под надслов "Направи добро" организират варненски ученици
19.03.2015
С настъпването на пролетта, и в очакване на един от най-светлите Християнски празници Великден, ръководството, учителите и учениците на ПГГСД „Николай Хайтов“ канят всички жители и гости на град Варна на Благотворителен базар „Направи добро“, който ще се състои на 22.03.2015г. от 11:00часа в Големия салон на радио Варна, научи Moreto.net.

повече ..

 

Награждават най-атрактивните участници в карнавала на Варна
23.02.2015
Най-добра маска от българския обреден фолклор:
1-во място спечели Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“

повече ..

 

Иван Ивалинов Иванов/шампион на България в стил/муай тай/кат.60кг.юн.старша възраст.Завоювал титлата си с победи с ТКО и КО на поуфинала и финала.
Спорт - Централна емисия - 8.02.2015г

 

повече ..

 

СК "Йорк" веднага подаде номинации за февруари `2015
Иван Ивалинов Иванов/шампион на България в стил/муай тай/кат.60кг.юн.старша възраст.Завоювал титлата си с победи с ТКО и КО на поуфинала и финала.


повече ..

 

90 години Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов"
Списание Гора 1/2015

повече ..

 

Учители от варненско училище на обучение в румънския град Яш във връзка с проект Еразъм +
23.01.2015
В средата на януари екип от учители от ПГГСД „Николай Хайтов” град Варна участва в обучителен курс на педагози от шест държави, включени в проект „Театър-форумът – инструмент за обучение” по програма „Еразъм +”. Домакини на поредната международна среща бяха учители от румънския екип от град Яш...

повече ..

 

Учители от Варна взеха участие в международен проект по "Еразъм +"
29.12.2014
В периода 26 – 30 ноември 2014 г. четирима учители от ПГГСД „Николай Хайтов” град Варна участваха в международна среща в град Анамур, Турция заедно с представители на училища от Румъния, Полша, Италия, Словения и Турция, научи Moreto.net.

повече ..

 

Ден на отворените врати в гимназия "Николай Хайтов"
19.12.2014
В навечерието на коледните и новогодишни празници гимназия „Николай Хайтов“ във Варна отвори вратите си за всички желаещи, които искат да посетят учебното заведение и да се докоснат до специфичните занаяти, които възпитаниците на гимназията усвояват

повече ..

 

Стартира проект в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Н. Хайтов", гр. Варна
От м. октомври 2014 г. в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Н. Хайтов“, гр. Варна стартира проект на тема „Усвояване на европейски практики за валидиране на професионалните знания и умения“, с договор № 2014-1-BG01-KA102-001230, финансиран по ключова дейност „Образователна мобилност за граждани“...

повече ..

 

Варненско училище постави началото на поредица от тържества, свързани с наближаващите празници
5.12.2014
ПГГСД „Н. Хайтов” гр. Варна постави начало на поредицата от тържества, свързани с наближаващите Коледни и Новогодишни празници, научи Moreto.net. 

повече ..

 

ПГГСД "Н. Хайтов" - Варна ще усвоява европейски практики за валидиране на професионалните знания по проект
26.11.2014
От октомври 2014г. в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Н.Хайтов”-Варна стартира проект на тема „Усвояване на европейски практики за валидиране на професионалните знания и умения”, финансиран по ключова дейност “Образователна мобилност за граждани” ...

повече ..

 

Две учителки представиха Варна в CERN
19.11.2014
В CERN – Женева се проведе първата Национална учителска програма за квалификация на учители по професионална подготовка от областта на образование „Техника“, която беше организирана от Министерството на образованието съвместно с образователния офис в CERN.

повече ..

 

Две варненски учителки на обучение в ЦЕРН
19.11.2014
Първата Национална учителска програма за квалификация на учители по професионална подготовка в област"Техника" се проведе в ЦЕРН в Женева от 6 до 10 октомври. Конференцията бе организирана от Министерството на образованието съвместно с образователния офис в ЦЕРН.

повече ..

 

Гимназия “Николай Хайтов” отбеляза 90 години от създаването си
11.11.2014
С голям концерт завършиха честванията по повод 90-тата годишнина от откриването на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. Стотици гости, сред които преподаватели, възпитаници и потомци на патрона на училището, присъстваха на спектакъла, пресъздал част от историята на гимназията.

повече ..

 

Гимназия "Николай Хайтов" отбеляза своята 90 годишнина
06.11.2014
90 години отбелязва професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. С урок по родолюбие учениците отбелязаха празника, заявявайки че българската памет е отговорност на всеки един.

повече ..

 

Пълни ли паралелките паркостроителството
МАРШРУТИ „АЗ БУКИ“, брой 45, 6 – 12. XI. 2014 г.

повече ..

 

ПГГСД "Николай Хайтов" - Варна отново с участие в международен проект
31.10.2014
От 2014/ 2015 учебна година в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” стартира поредният проект с международно участие по програма Еразъм, финансирана от Европейския съюз. Тема на проекта е „Театър форумът – инструмент за обучение”. Време на реализация на проекта ...

повече.. .

 

Ученици от Варна пътуват в Германия
17.06.2014
През месец юни 2014 г. по програма „Коменски”, дейност „Многостранни партньорства” група ученици и учители от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” - Варна, бяха на едноседмична заключителна по среща с партньори от Италия, Австрия и Германия в гр. Норденщедт-Германия.

повече..

1
 

Връчиха наградите "Варна"
22.05.2014
Присъждането на голямата награда "Варна" на покойния митрополит Кирил показва цивилизования избор на града, заяви говорителят на Варненската и великопреславска митрополия отец Дончо, който получи отличието на официална церемония. Заради ангажименти в чужбина на нея...

повече..

 

Раздадоха наградите "Варна"
22.05.2014

повече..

 

Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване с номинация за награда „Варна“
7.05.2014
Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ с директор Мария Георгиева е номинирана за „колектив на годината“ в областта на средно училищно образование и обслужващи звена. Предложението бе одобрено от общинските...

повече..

 

За първи път техникум удостоен с награда "Варна" за 2014 година
15.05.2014
Колективът на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване “Николай Хайтов” – Варна е удостоен с награда „Варна” в системата на училищното образование и предучилищното възпитание в категорията "Колектив на годината" в областта на средното училищно образование и обслужващите звена за периода 15.04.2013 / 15.04.2014 година, научи Moreto.net.

повече..

 

Връчват наградите „Варна“ на 22 май
15.05.2014
На тържествена церемония на 22 май ще бъдат връчени наградите "Варна" за 2014 г. Предложенията за номинации бяха подкрепени от Общинския съвет на тържественото 31-во заседание на местния парламент в града. Тържествената церемония по връчването на наградите ще се състои на 22 май от 11 часа в сградата на общината.

повече..

 

Одобриха номинациите за Награда "Варна" в сферата на науката и образованието
7.05.2014
Общинските съветници от комисията по наука и образование одобриха номинациите за Награда "Варна" в сферата на науката, висшето, предучилищно и основно образование. Имената на номинираните от Експертната комисия за присъждане на наградата бяха гласувани с пълно мнозинство, предаде Дарик.

повече..

 

Вижте номинациите за Награда "Варна" в сферата на науката и образованието
7.05.2014
Общинските съветници от комисията по наука и образование одобриха номинациите за Награда „Варна“ в сферата на науката, висшето, предучилищно и основно образование. Имената на номинираните от Експертната комисия за присъждане на наградата бяха гласувани с пълно мнозинство.

повече..

 

Валентина Маринова награди гимназии и млади творци
5.04.2014
Зам.-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова връчи наградите в конкурса за изделия, изработени от ученици от Професионалните гимназии в областта на горското стопанство, дървообработването и хранителната промишленост, съобщава МЗХ.

повече..

 

Зам.- министър Маринова връчи наградите на победителите в изложба – конкурс на изделия, изработени от ученици от Професионалните гимназии в областта на горското стопанство, дървообработването и хранителната промишленост
4.04.2014
„Подкрепяме таланта и упоритостта на децата, изработили всичко, на което се радвахме по време на изложбата. Гордеем се с факта, че тези деца имат учители и директори, изцяло отдадени на каузата, младите хора да се ориентират професионално...

повече..

 

Инж. Веселин Райчев – главен секретар на ИАГ връчи индивидуалните награди на учениците от професионалните гимназии, участници в изложба – конкурс
4.04.2014
Днес 04.04.2014 г. бяха наградени участниците в организираната от Министерство на земеделието и храните Изложба-конкурс на произведения, изработени от професионалните гимназии по горско стопанство и дървообработване.

повече..

 

Ученици от 3 държави точиха баница и играха хора във Варна
2.04.2014
Ученици от Германия, Австрия и Италия се включиха в различни традиционни за страната ни обичаи като боядисване на яйца и изработване на мартеници. Домакин на посещението беше Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов"...

повече..

 

Младежи от три страни опознаха историята, бита и културата на България на международна среща във Варна
31.03.2014
Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ гр. Варна беше домакин от 18.03.2014г. до 23.03.2014г. на третата по ред среща с партньорите от Германия, Австрия и Италия на тема: “История на старите занаяти и традиция в търговията“, научи Moreto.net...

повече..

 

Младежи от три страни месиха хляб, боядисваха яйца и учиха хора във Варна
31.03.2014
Младежи от Германия, Австрия и Италия се учиха да месят хляб във Варна. Международната среща под надслова "История на старите занаяти и традиция в търговията" бе организирана по проект "Коменски", а домакин беше гимназията по горско стопанство и ...

повече..

 

Среща в България по проект "Коменски"
25.03.2014
Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ гр. Варна беше домакин от 18.03.2014г. до 23.03.2014г. на  третата по ред  среща с партньорите от Германия, Австрия и Италия на тема: “История на старите занаяти ...

повече..

 

Международен проект в ПГГСД "Н. Хайтов"
20.03.2014
През периода 18-22 март 2014г. по програма "Коменски", дейност "Многостранни партньорства", Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" - Варна е домакин на четиристранна среща...

повече..

 

Ученици продават благотворително сладкиши и дървени изделия
17.12.2013
Благотворително коледно тържество организира днес Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“. Утре от 12,30 до 13,30 ч. в училището ще се проведе базар, в който ученици ще покажат измайсторени от тях дървени изделия...

повече..

 

Варненски ученици изучават тънкостите на мебелното производство в Испания
21.11.2013
През месец юли 2013 г. по програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност" 20 ученици от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Н.Хайтов"- Варна, специалности Мебелно производство, Реставрация на стилни мебели и дограма и Интериорен дизайн бяха на практика в Испания...

повече..

 

Варненски ученици бяха на практика в Испания
20.11.2013
През юли 2013 г. по програма „Леонардо да Винчи” дейност „Мобилност” 20 ученици от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Н. Хайтов”-Варна, специалности Мебелно производство, Реставрация на стилни мебели и дограма и Интериорен дизайн бяха на практика в Испания за период от един месец...

повече..

 

Гимназия "Н. Хайтов" чества годишнина от създаването си
11.11.2013
Професионалната гимназия по дървообработване във Варна навърши 89 години от създаването си. Датата бе отбелязана празнично...

повече..

 

Младежи озелениха дом „Гаврош” във Варна
26.10.2013
Младите озеленители от ПГГСД „Николай Хайтов” и децата от варненския дом „Гаврош“ бяха ангажирани в изграждане на декоративен кът - алпинеум в социалното заведение. Инициативата е по проект на сдружение „Европейски проекти в България“...

повече..

 

Ученици от техникумите във Варна пътуват в Австрия
17.10.2013
През месец октомври 2013 г. по програма „Коменски”, дейност „Многостранни партньорства” група ученици и учители от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” - Варна, бяха на едноседмична среща с партньори от Италия и Германия...

повече..

 

Млади озеленители от Варна изградиха декоративен кът - алпинеум
14.10.2013
Приключи успешно проекта на сдружение „Европейски проекти в България“ – „Алпинеумът – алтернатива за опазване на околната среда”. Младите озеленители от ПГГСД „Николай Хайтов” и децата от варненския дом „Гаврош“ бяха ангажирани в...

повече..

 

Специалисти ще разясняват вредното влияние на видовете алкохол
26.09.2012
Продължава изпълнението на проект " Информационна кампания за превенция на употреба на алкохол и цигари в ПГГСД "Николай Хайтов" - Варна, съобщават от СНЦ "Младежка инициатива за Варна"...

повече..

 

В гимназия "Н. Хайтов" готови за нова успешна година
16.09.2013
По стара българска традиция – с хляб и сол, започна новата учебна година в професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване във Варна. Патрон на училището...

повече..

 

Варненски ученици участват в проект за занаятите и търговията в Европа
17.06.2013
През месец май 2013 г. по програма „Коменски”, дейност „Многостранни партньорства” група ученици и учители от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” - Варна, специалности „Мебелно производство”, „Реставрация на стилни мебели и дограма” и „Интериорен дизайн” бяха на едноседмична среща с партньори от Австрия и Германия в гр. Сан Марко ин Ламис - Италия...

повече..

 

90 години от създаването на ПГГСД "Николай Хайтов"
14.06.2013
С поредица изложби ще отбележат годишнината от създаването на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“във Варна. Училището, с 90 годишна богата история, дава трибуна на бившите си възпитаници.

повече..